Proppegutt vant skirenn i går, og vi bør egentlig feire! Men livlinjen sier noe annet, så derfor kommer her noe sprøtt og sunt i stedet. Jeg baker knekkebrød en gang i uken, og spiser de til frokost og lunsj. Disse er proppfulle av alt som er sunt og godt og fullt av energi. Og så blir jeg ikke Luftbaloonmama...
Knekkebrød
(oppskrift fra Birkebeinerblad via via meg)
4 dl sammalt rug
4 dl havregryn (store)
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
1 dl valnøtter
1 ts salt
1 ts honning
7 dl vann
Rør alt sammen,og fordel det jevn utover 2 stekeplater med en stor slikkepott.
Stek i 15 på 180 grader. Ta ut brettene og skjær opp hvert brett i 12 el 16 biter med pizzaskjærer. Ha over på rist (uten bakepapir).Sett inn igjen og stek i 15 minutter (el 13-14. Ble litt mye med 15 her i dag..). Døren kan godt stå på gløtt nå, men det går fint uten og. Jeg bruker varmluftsovn.
Ta brettene ut, avkjøl mange timer på rist, og putt knekkebrødene i bokser (ikke plast). Kakebokser og gammeldagse matbokser går fint.
F.eks en gammel isboks! Tenk at man kjøpte is i metallboks. Denne boksen må være veldig
gammel. Sjekk teksten:
Fruens forundring er igjen hvor fort det går å bake utrolig gode ting. Man må selvsagt ha råvarene i huset, men har man det går det fort! Ha en fin søndag!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar