søndag 2. januar 2011

Smågodt (dvs det gode tilbehøret)

 Det er alltid hyggelig å bli bedt i selskap, og har man tid er det hyggelig å lage noe spiselig å ha med.

Foccatia med oliven

I år ble det brød og tilbehør til brødet:

1.Tapenade av soltørket tomat (oppskrift ligger under barndåp fra mai 2009)

2. Urtesmør ( ta storbladet persille og rosmarin i foodprosessoren og rør inn værelsevarmt smør. Pakk inn i små beholdere og avkjøl. Kan skjæres i skiver når det er hardt)

3. Mangopurrè med ingefær og lime ( mos to mangoer i foodprosessor, ha i skallet og saften fra en lime, litt salt, 1 ss kokosolje og en liten bit revet ingefær. Passer fint til grillet kjøtt og kylling)

Annet tilbehør som er godt er jo:
1.Guacemole: mosede avokadoer (4 stk), lime(1/2), salt, hvitløk(1/2), salsa(1/2glass) og litt rømme(3 ss). Godt til meksikansk mat
2.Evas forundringsdip: som består av en pakke rød lodderogn, 1/2 rød løk finhakket, i bordvarm pakke Philadelfiaost, litt rømme. Denne dippen er supergod til salte kjeks og potegull. Skålen forsvinner på et blunk.



Godt nyttår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar