Her skal det serveres det beste i verden - nemlig sjokolade!
1. Tante grønns brownies
Dette er en browniesoppskrift med kokesjokolade i; hvis du har det i huset...og med fyll på...
6 egg
6 dl sukker røres til eggedosis
300g smør smeltes
4 plater kokesjokolade røres i
6 dl mel
300 hakkede mandler (men hasselnøtter er også godt i )
Stekes i langpanne 20 minutter på 200grader
Fyll:sterk kaffe, bakesjokolade, smeltet smør, melis. Fyllet lages sterkt og legges tynt på før du skjærer opp.
Brownies smaker egentlig best dagen etter du baker den. Oppbevar den i kjøleskapet, så får den "satt seg" ordentlig.

2.Tante Jongs brownies
Denne oppskriften synes jeg er den beste browniesoppskriften. Og sjansen for at man har alle ingrediensene i huset er stor...Utmerket å fryse i 4 deler, og ta opp stykkevis.
7,5 dl sukker
375g smør røres hvitt (kan lages delvis med brunt sukker som gir en veldig fin smak)
6 egg has i ett og ett
4,5 dl hvetemel
4,5 ts vaniljesukker
12 ss kakao
2, 25 dl mandler (godt med makademinøtter i og)
Stekes i langpanne 20 min på 170grader
3. Tante Grønns cookies
Denne oppskriften er ganske stor, så ikke doble hvis du ikke har mer enn 40 gjester.
110 g smør
2 dl sukker
2 dl brunsukker (viktig for smaken)
1 ts vaniljesukker
Rør sammen smør og sukker. Ha i
2 egg og bland alt det tørre og ha i røren:
5,5 dl hvetemel
1ts bakepulver
1 ts salt
250 g hakket sjokolade (alle typer kan brukes)
Sett på brett med spiseskje, og trykk ned lett. Stek 8-10 min på 190grader
Tenn lyktene ute, finn frem isen og og spis med varm sjokoladesaus og et ullteppe over beina
4. Sjokoladesaus til is
Her kommer 2 typer, der en er mer usunn enn den andre...Den eldste er fra farmor på Jar
4A. Kok opp 1 pk fløte og smelt i 1 plate kokesjokolade. Server!
4B. 3,5 ss kakao
1,5 dl sukker
2,5 dl vann
Kok sammen til en seig saus. Tilsett
1,5 ss smør og rør i. Avkjøles før servering.
5.Conniekaka
Dette er en veldig holdbar kake som barn og voksne elsker. Passer godt å bake til en hyttetur el.lign. Oppskriften tilhører en bestemor til en venninne av et søskenbarn av meg...
1l kefir
250g smør
6 kp mel
4 kp sukker
4 ts kanel
3 ts natron
Stekes i 45 min på 180 grader. Ha på fyll når kaka er avkjølt.
Fyll: 1 pk melis, 5 ss kakao, 100g smeltet smør, 2 ts vaniljesukker, litt kokt kaffe
6.Drømmemannens sjokolademousse
Denne oppskriften er han stolt av for det er en av de han kan... Han lager den selv, og ganger den opp i det uendelige etter som hvor mange gjester det er. Utgangspunktet er at den skal holde til 4 personer, men vi spiser glatt det dobbelte...
1 kokesjokolade smeltes i vannbad og avkjøles
1 pk fløte stivpiskes
4 ss kald kaffe
4 ss melis
2 eggeplommer
La moussen stå og stivne i kjøleskapet ca 2 timer
7. En himmelsk munnfulls sjokolademousse
Denne er mest for de voksne...Holder til 4 personer
250g GOD sjokolade
3 egg
60 g sukker
2 ts Baileys el mørk rom(som jeg foretrekker)
2,5 dl lett pisket fløte
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl den. Pisk eggedosis av sukker og egg. Bland alt og vend inn forsiktig det sterke og kremfløten. Avkjøl ca 2 timer
8. Varm sjokoladefondant
Vet ikke hvor jeg har denne oppskriften fra, mulig det er en gammel Jamie Oliver-oppskrift. Den er i alle fall enkel å bake. Når jeg lager den med mine muffins-brett fra IKEA, steker jeg de ca 12 min. Egetlig blir det en fin størrelse på kaken...
250 g smør smeltes i en gryte. Tilsett
250 g sukker
300g sjokolade
170 g mel røres inn vekselvis med
8 egg
Stekes ca 20 min med små ildfaste former på 200grader
9.Tøttas superenkle sjokoladekake
Så enkel å lage at selv småtøtter greier det alene...Er veldig god å spise varm rett fra ovnen..
250 g sukker
2 egg
100g smeltet smør
100 g smeltet sjokolade
60 g mel
Has i liten langpanne og stek 15-20 min på 180 grader
10.Svensk sjokoladekake i skuff
Dette er en gammel klassiker og perfekt til barneselskap...Pynt med non-stop, hjertestrøssel eller seigdamer. Your choice!
4 egg
6 dl sukker
3 dl melk
9 dl hvetemel
4 ss kakao
4 ts bakepulver
Rør alt sammen i miksmasteren
300g margarin smeltet, røres i til slutt
Stek i stor skuff 30 min på 200grader
ha på fyllet mens kaken er varm
2 hk melis, 2 ss kakao, 2 ts vaniljesukker, 1 ss margarin og litt sterk kokt kaffe
11.Sarah Bernard i skuff
Dette er bare genialt! Jobben med å lage kaken i skuff for så skjære opp i passe store biter er ikke stor, mens å lage de enkeltvis er kjempemasse jobb. Dessuten holder det gjerne med et par biter av denne kaken før man er mett. Jeg anbefaler å skjære skuffen i 2x2 cm store biter.
6 eggehviter piskes stiv
4,5 dl sukker has i
400g malte mandler røres i
Stek i 20 min på 170 grader
Fyll1:
300g melis
300g mykt smør
2 ss vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss kakao
Vispes sammen og legges oppå avkjølt kake
Fyll2:
2 plater mørk kokesjokolade
50 g delfiafett
helles på toppen av kaka
12. Filmen "Chocolate"
Om litt er kaffen klar...
Fruens forundring er at det fins folk som ikke liker sjokolade. Jeg elsker det, tøtta elsker det, momo elsker det, proppegutt elsker det, tantene liker osv. Noen av oss er vel litt avhengige... har derfor ikke tatt med de aller aller verste kaloribombene. Men de kommer kanskje nærmer jul... Spis sjokoladen, nyt den og ikke ha dårlig samvittighet. Sjokolade er hjertemedisin!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar