Fisk er så godt, og her følger tre gode oppskrifter. De er raske å lage og kan derfor lages på en hverdag. Men server de gjerne på en søndag! Om du ikke har tid til å lage middag en dag, så kjøp et glass ferdigpillede reker eller en røkelaksbit, og en spisemoden avokado. Smaker utmerket til litt cæsardressing!
Siden jeg ikke har så mye bilder av fisk, så blir det i dag bilder inspirert av havet - hvor fisken faktisk kommer fra...
Fiskehjeller i Henningsvær Gamle stamper på Å
En fiskeskøyte på vei inn til Svolvær
Teriakimarinert laks med Kim Chi (dvs indonesisk syltet kål)
Du kan bruke frossen fisk eller fersk. Om du bruker frossen er det lurt å ta den opp av fryseren kvelden før og legg den rett i marinaden. Marinaden= ferdig teriyakisaus på glass. Man trenger ca 200 g fisk per person (store gutter spiser gjerne mer...). Om du bruker fersk fisk, trenger den marinere ca 1 time.
Fisken kan ennten grilles (med skinnsiden ned ca 6 min), eller stekes på stekpanne, eller pakkes inn i folie eller legges i ildfast form i ovnen ca 15 min. I stekepannen setter den seg lett fast pga sausen.
Fisken kan du serveres til ris og litt majones og rømme smaksatt med chili, hvitløk og litt lime.
Kim Chi
1 finsnittet kinakål
1 grovt revet gulrot
2 ss sukker
2 finsnittet vårløk
1 ts kajenne
1 dl eplecidereddik
3 ss sesamfrø
Oppskriften er hentet fra www.godfisk.no, og kan anbefales for store og små...
Tandoorilaks med mango- og agurkchutney
Marinade:
1 dl gresk yougurt (ev matyoughurt)
2 hvitløkfedd presset
1 ss tandooripasta/currypasta
1 ss revet ingefær
500 g laksefilet med skinn
La alt trekke minst 20 min på kaldt sted
Tilsett rett før steking:
saften av 1 sitron
1, 5 ss chilipulver
Smak til med salt og pepper
grill laksen på svært varm panne 6-8 min med skinnsiden ned.
Chutney
1/2 mango skrelt og finhakket
1/2 agurk finhakket
1/2 rød løk finhakket
1 grønn chili uten frø
1 ss mynte finhakket
Bland alle ingredisensene og la de stå og trekke til alt er klart
Server med ris og ev youghurt med fersk koriander
Det får være dagens inspirasjon. Når jeg finner oppskriften kommer storebrors fiskekaker også. Herlig!
Fruens forundring er over fisken. Som svømmer og svømmer, men som er så vanskelig å fange av og til....
søndag 21. mars 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar