onsdag 6. oktober 2010

4 pizzasnurrer til lunsj og middag

Pizza, pizza, pizza.... Får vi aldri nok? Nei. Her er noen gode varianter til de som er lei matpakken... det er lurt å lage en stor deig, slik at du kan lage mange på en gang med forskjellig fyll. Det er slitsomt, men det er verd det!


Grunndeig (italiensk) (holder til 1 stor pizza eller et brett snurrer):

375 g hvetemel (eller 250 g spelt og 125 sammalt spelt)
2 ts tørrgjær
1, 5 ts salt
2 dl lunkent vann
3 ss olivenolje

Pizzasaus:
 1 pk krasjet tomat fra REMA/RIMI
1 stor hvitløk
friske urter ( ta det du har, men det er godt med f.eks oregano og basilikum)
salt, pepper
3-4 friske tomater
Kok sausen godt og vel en time. Bruk stavmikser på slutten så får sausen en fin konsistens.

Kjevle ut deigen i firkanter, oh ha først saus på. Dryss så på litt revet ost (godt med blanding - ikke bare jarlsberg) på 7/8 av deigen. La det være en bit igjen ytterst til rullingen.

Fyllalternativer:
1.  hakket hermetisk skinke og mais (barnas favoritt)
2. stekt kjøttdeig, hvitløk, løk og paprika (kutt ut det barna ikke liker)
3. pepperoni og dansk salami og grønn oliven i skiver (du trenger ikke skjære opp kjøttpålegget)
4. stekt bacon i små terninger og champignon
5. frossen spinat(trenger ikke kokes), hvitløk og fetaost, og revet mozzarella. Bland alt til en masse før du smører det på.

Strø fyllet over. Hvor mye du skal ha inni blir en smakssak, men de blir litt tørre om du har for lite i. Rull firkanten til en rull, og skjær ca 2,5 cm tykke skiver. Strø litt ost på toppen. la de etterheve ca 20 min.
Stek midt i ovnen på 220 grader i ca 15 min. avkjøl på rist.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar