Frokost hos Miss Justis først, 17.mai-tog for 8.gang her og 17.mai-tale ved Tøttemor. Dagen ble rundet av med middag og leker hos Den Lekne Familien øverst i veien.
Etter en aldeles vellykket tale slet Tøttemor seg hjem i varmen i den nye bunaden som Fruen sydde til barndåpen. Phu.. For en treningsøkt...
Vel hjemme måtte vi ha en liten uhøytidelig lunsj mens de slitne bunadskoføttene fikk hvile. Måltidet bestod av ferskt landbrød, roastbeef og rød tapenade.
Fruens forundring i dag er hvor lite føttene tåler i bunadssko, og hvor vanskelig det er å amme i bunaden...
Dagens oppskrifter:
Rød tapenade
1 stort glass soltørkede tomater i olivenolje
en neve ristede pinjekjerner
noen olivener
1 hvitløk (de som er feddløse)
1 liten revet parmasan
Kjør alt i foodprosessoren og Voila! ferdig tapenade til å ha på brødet (smaker veldig godt til grønn salat) eller på et tapasbord.
(oppskriften fått av Miss Teacher og skrevet ned 3 ganger fordi jeg glemte den mellom hver gang, og så var den så god at jeg bare måtte lage den på nytt.... Men nå kan jeg alltid finne den)
Tzatziki
1 dl matyoghurt
1/2 dl god olivenolje
1 stor revet og avsilt slangeagurk
1 1/2 ts havsalt
2 hvitløksfedd
hvit pepper
Bland alt og server til godt brød! Den blir alltid vellykket, så det er bare å doble med en gang...Bon Apetit!
Iskake med skogsbær
Bunn:
3 eggehviter stivpiskes med
150g sukker
150g fint malte hasselnøtter røres i
Stekes ca 30 min på 170 gr C
Fyll:
3 eggeplommer og
100g sukker røres til eggedosis
1 pk kremfløte stivpiskes og blandes i, sammen med
1 pk frosne skogsbær
Ta kaken opp ca 1/2 time før servering og pynt med noen bringebær og mynteblader

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar