Hva er vel bedre en regnværsdag enn å bake en god og saftig sjokoladekake?

Jeg hadde sett en spennende oppskrift i LIVE IN BÆRUM, og kakemonsmannen min rev den ut. Inn kom den i den røde kokeboka mi sammen med andre lekkerbisker...
Her er oppskrifta (modifisert etter at jeg hadde laget den):
Sjokoladekake med sting
250g mørk sjokolade (smeltet i smøret, varmes i vannbad)
250 g smeltet smør
150 g mandler kjøres i foodprosessor
520 g hvetemel (neste gang bruker jeg spelt, og da tilsetter jeg litt appelsinjuice også)
1/2 ss kanel
1 ss kakao
100 g kokos (det skal jeg kutte ut neste gang)
1 stk chili som hakkes og bløtlegges ( jeg brukte ikke fersk, men chilismaken ble da litt for markant..)
2 ss rømme
6 egg og
160 g sukker piskes til eggedosis
Bland alt sammen, ha det i en form på 26 cm. Stek kaken 160 grader i 30 min ( 25 hvis du har varmluft, eller 155 grader). Sett kaken til avkjøling.
Glasur:
3 dl fløte
2 s sukker kokes opp
2 ss smør smeltes i
250 g mørk sjokolade smeltes i
Bland alt sammen og hell på den avkjølte kaken.
65 g lys sjokolade smeltes i vannbad og brukes til pynt oppå.
Nå kommer det fæle: La kaken stå kaldt i kjøleskapet 1 døgn før spising slik at den "setter" seg.
Server med Charlottes vaniljeis og avkjølt bringebærsaus

O du herlige kaffeslabberas. Her fra Kreta...
Fruens forundring i dag er hvor mye smør det egentlig går an å putte i en kake...

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar