
Hva er vel bedre enn en skravlekveld med jentene?
Med god mat...
Etter masing kommer nå oppskriften på
Frøken Busys himmelske soppsaus/suppe (opprinnelig Arne Brimis)
8 sjalottløk
150g shitakesopp (mengden kan godt økes og annen sopp går også fint)
1 ss grov sennep
2 ss finskåren estragon eller
1 ss estragonsennep
3 dl vann
3 dl tørr sherry (hvitvin går også)
2 dl kremfløte
salt etter smak
Putt alle ingrediensene i en gryte og kok forsiktig i 40 min. For å gjøre dette til en suppe må væskeingrediensene økes, og muligens de andre noe.En dæsj av ditt og datt... Jeg hadde litt viltfond i også for å gjøre suppen kraftigere.
Frøken Busy serverte denne med hvitløksbrød med solbærgele på! Kan virkelig anbefales både rykende varm og lunken etter for mye amming...
Den svenske frus saftige sjokoladekake med mye fyll...
5 dl sukker
4 egg røres til eggedosis
250g smør smeltes
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
4 ss mørk bakekakao
2 ss vaniljesukker
Rør alt sammen, og stek i 25 min 175 grader. Denne oppskriften må du være veldig nøye med. Ellers blir den for våt eller for tørr.
200g mørk sjokolade og
125 g smør smeltes sammen
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 egg (ett av gangen)
4 ss sterk kaffe

Fruens forundring i dag er at ikke menn trenger slike skravlekvelder... Det er jo balsam for sjelen og trim for lattermusklene

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar